Majslabyrint: Skælskørs bedste hokkaido-mos

11.09.13
Så kom den længe ventede opskrift på Gunnars fantastiske hokkaido-mos.

Søndag 8. september fandt 1400-1500 mennesker ud i majslabyrinten eller var til marked i Skælskør. Og her blev de præsenteret for smagsprøver på en skøn hokkaido-mos og vi lovede at bringe opskriften på biblioteket hjemmeside og den kommer her:

Hokkaido-mos
Flæk et hokkaido og skrab kernerne ud.
Bag græskaret med skindet opad i en 170 grader varm ovn ½ time til 3 kvarter.
Når græskaret er mørt tages det ud af ovnen og skindet skrabes af.
Kom det bagte græskar i en røreskål. 
Pisk det med salt, peber, hvidløg og frisk chili - tilpas smagen til dig selv. 
2,5 dl. creme fraiche 18%, lidt olivenolie og et par spsk. god eddike eller saften af en citron til passende konsistens og smag røres i.
Der kan også tilsættes andre krydderurter efter smag.

Opskriften er venligst nedskrevet af Gunnar Hansen.