Efterårsferie på bibliotekerne

07.10.24
Nu er det tid til hyggelige stunder med familien, varme drikke og gåture gennem skoven, hvor farverne skifter. Der hygges med kastanjedyr og æblepluk, men skal der ske lidt mere, så har bibliotekerne i Slagelse, Korsør og Skælskør masser af sjove aktiviteter på programmet. Håber vi ses?

Børnekulturdag

Vi kickstarter ferien med Børnekulturdag lørdag den 12. oktober i Korsør Kulturhus kl. 11-14. Her fejrer vi Børnekulturens dag med et væld af sjove aktiviteter for hele familien – det bliver en festlig dag, I ikke må gå glip af!

Ferie-krea med edderkopper

Udover Børnekulturdag vil der også være ferie-krea på alle tre biblioteker. Den 14. og 15. oktober kan børnene lave små, skønne edderkopper af piberensere i krea-hjørnet. Det er en hyggelig aktivitet, der passer perfekt til de kreative sjæle i familien.

Børneteater 1-2 Træ

På Korsør Bibliotek kan I den 14. oktober kl. 10:30 opleve teaterforestillingen "1-2-Træ". Det er en sanselig og poetisk forestilling fuld af humor og magi fra Det lille Verdensteater. Søstrene Liv og Gro bliver pludselig en del af et ægte eventyr, og forestillingen henvender sig til børn i alderen 3-7 år og deres voksne.

Børneteater Emil og træmand nr. 100

Den 16. oktober kl. 10:30 på Skælskør Bibliotek er der endnu en skøn teateroplevelse, denne gang med forestillingen "Emil og træmand nr. 100". Her bliver historien fortalt om den dag, hvor Emils far får storetåen i musefælden og hovedet smurt ind i både paltdej og pandekagedej. Forestillingen er for alle fra 4 til 99 år, som elsker Astrid Lindgren og Emil fra Lønneberg.

Ferie-krea med luftballoner

Den 17. og 18. oktober fortsætter ferie-krea på alle tre biblioteker, hvor man kan lave sin egen mini-luftballon med lys. Med karton og snor skabes smukke små luftballoner, der kan hænges op i vinduet og sprede lys i den mørke tid.

Børneteater med Chicks

Den 18. oktober kl. 10:30 byder Slagelse Bibliotek på endnu en teaterforestilling, nemlig "Chicks", der handler om, hvad der sker, når to burhøns oplever friheden for første gang. En sjov og rørende forestilling, som børn og voksne vil elske!

Pyjamas Bio

For de mindste er der også noget særligt på programmet den 15. oktober, hvor Slagelse Bibliotekerne og Kosmorama Skælskør inviterer til Pyjamas Bio fra kl. 18:00-18:30. Her kan de små på 3-5 år, sammen med deres forældre eller bedsteforældre, putte sig under dynen i nattøj og nyde en hyggelig halv time med oplæsning og små film på det store lærred. Det koster kun 10 kr., som købes via Kosmorama, og I kan medbringe jeres bamser og puder for ekstra hygge.

Vi glæder os til at se en masse glade børn og familier på biblioteker og kulturhus i efterårsferien. Vi ses!