Ordblindeuge 40

29.09.23
I uge 40 sættes der verden over spot på det at være ordblind med den internationale ordblindeuge 40.

Man ved ikke præcis, hvor mange ordblinde der er i Danmark, men man regner med, at mere end 400.000 af den danske befolkning er ordblinde, og ordblindhed anses for at være den mest udbredte indlæringsvanskelighed hos børn.

Næsten hver 8. afgangselev i folkeskolen er ordblind

Ordblindhed er en vedvarende funktionsnedsættelse, som påvirker evnen til at læse, stave og formulere sig skriftligt. Og udover det faglige kan der også være sociale og psykologiske følgevirkninger af ordblindheden, fx begrænsninger i forhold til uddannelsesvalg, mangel på selvtillid og et betydeligt større tidsforbrug til alt, der har med læsning og skriftlig formulering at gøre.

Selv om ordblindhed kan opleves som et enormt handicap, er det vigtigt at understrege, at der i dag findes et hav af muligheder for at få styr på ordblindheden. Men det kræver, at man får intensiv undervisning og bliver fortrolig med it-baserede læse- og skriveteknologier (kilde: Ordblindeforeningen)

Vil du vide mere om Ordblindeforeningen, så tryk HER

Ordblind - og hva' så?

Den internationale ordblindeuge 40 markerer vi også på Slagelse Biblioteker og Borgerservice med et foredrag om det at være ung og ordblind. Vi får nemlig besøg af Noah Thielemann, som bor i Slagelse og har deltaget i DR-programserien "Vi er ordbildne", hvor han sammen med tre andre blev udfordret med ting, som kan være svære for ordblinde. Noah fortæller også om det at være ung og ordblind og tage en uddannelse.

Foredraget sker onsdag den 4. oktober kl. 17:30 på Slagelse Bibliotek og Borgerservice. Book din billet HER

Foredraget er et samarbejde med VUC Klar og CSU - Center for Specialundervisning.

 

Du kan læse mere om HF for ordblinde HER

Du kan også læse mere om CSU - Center for Specialundervisning HER