Skal du med i klubben?

19.08.24
Læseklub, samtaleklub, lytteklub eller måske filmklub? Der er noget for enhver smag med bibliotekets mange nye (og gamle) klubber hen over efteråret.

Vidste du, at det er lige så godt for din sundhed at være med i bibliotekets klubber, som at løbe en tur eller spise en hel pose gulerødder? Jep, forskerne siger, at fællesskab og sjov er mindst lige så vigtige som frisk luft og broccoli. Derfor har vi fyldt efteråret med klubber, der får dig til at grine, lytte, læse og møde nye mennesker. Uanset om du er til bøger, podcasts, musik eller film, har vi en klub, hvor hyggen og fællesskabet er i højsædet.

Tjek udvalget herunder og find din nye yndlingsklub. Vi kan næsten ikke vente med at møde dig!

Se alle vores klubber og tilmeld dig herunder:

Samtaleklub: Damerne først 

Damerne først er en ny samtaleklub på Slagelse Bib, der tager udgangspunkt i podcasten af samme navn på DR’s P1. Programmerne byder på aktuelle temaer, skarpe meninger og perspektiver. Og så er alle velkomne, ikke kun damer.

Læseklub: Blandede Bolsjer 

I Blandede Bolsjer på Skælskør Bib læser vi velanmeldte romaner, der er gods i, og som har noget på hjerte. Vi læser romaner af både nyere og lidt ældre dato fra ind- og udland. Vi læser nogle af de bedste fra hylden.

Lytteklubben: Sange om cykler, biler og tog

Lytteklubben på Korsør Bib, der nu kører som brugerstyret klub, har efterhånden eksisteret i en del år – og er en klub for alle, der elsker musik og kan lide at snakke om musik – og hvor det er helt ok at være lidt musiknørdet.

Filmklub: Vi ser dokumentar

Filmklubben er for dig, der gerne vil se og diskutere aktuelle og vedkommende dokumentarfilm med andre på Skælskør Bib.

Læseklub: Mettes læseoplevelser

Som bibliotekar ser man dagligt masser af bøger der ser gode ud, men som man desværre aldrig får læst. Vores bibliotekar Mette har besluttet sig for at gøre noget ved det, så hele vinteren inviterer hun en gang om måneden indenfor til en snak om bøger hun selv er faldet over og har haft lyst til at læse. Vi læser en bog og mødes så og taler om den, på god gammeldags læseklub-facon på Slagelse Bib.

Læseklub: Danmark i datid

Er du glad for historiske romaner? Og særligt dem, der belyser Danmarks spændende fortid? Så skal du være med til denne læseklub på Korsør Bib, hvor vi dykker ned i datidens Danmark – mere specifikt i perioden 1700-1870, hvor de rige var ufatteligt rige og de fattige levede under kummerlige forhold. Vi skal læse om livet på landet, i byen og i de fjerneste egne.

Filmklub: Soundtrack

Vores filmnørder Mette og Martin tager dig med på en rejse gennem filmmusikkens verden. Vi skal se - og ikke mindst lytte - til bredt udvalg af filmklip, der bruger lydsiden på en helt unik måde. Alt fra hajer og rumskibe til krig og kærlighed på Slagelse Bib.

Bogæderne 

Går du i 4., 5., eller 6. klasse? Elsker du at læse og har du lyst til at dele dine læseoplevelser med andre? Så skal du da være med i vores bogæderklub. Bogæderne mødes på alle tre biblioteker og tilmelding åbner den 1. september.

Biblio Bio

Vores filmklubber foregår på alle tre biblioteker hen over efteråret og viser spændende, medrivende film af lidt ældre dato.

Filmklub DOK

Vi mødes den tredje torsdag i måneden på Slagelse Bib og ser en udvalgt kort- eller dokumentarfilm, som vi efterfølgende taler og diskuterer ud fra.

Fællessang og kaffe

Syng og kom i godt humør på Slagelse Bib. Har du lyst til at være med i et fællesskab med sang, kaffe og godt selskab – så mød op og vær med til at synge højskolesangbogens sange.

Vi ses på biblioteket

Kan du ikke få nok af biblioteket, så har vi - udover de mange spændende klubber - også en masse interessante arrangementer på programmet hen over efteråret, og du er meget velkommen! Vi glæder os til efteråret på biblioteket!